GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE DİYABET EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
17 Kasım 2022

GEBZE FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE DİYABET EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Gebze Fatih Devlet Hastanesi “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında hastane konferans salonunda diyabet konulu eğitim düzenledi.

Dünya genelinde görülme sıklığının alarm verilme düzeyine ulaştığı diyabet, küresel bir sorun olarak nitelendirilmektedir. Diyabet hastalığının tedavisinde kullanılan insülin, tip 1 diyabetliler başta olmak üzere diyabetlilerin yaşam süresi ve kalitesini artırmıştır. Diyabet eğitimi hem tip 1 hem de tip 2 diyabet tedavisinde büyük önem taşımaktadır.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Eğitim Birimi tarafından organize edilen diyabet eğitiminde;

İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Ercan KARATAŞ tarafından diyabetin akut ve kronik komplikasyonları,

Fizyoterapist Atıf YILMAZ tarafından diyabetli hastalar üzerinde egzersizin önemi,

Diyetisyen Nihan Ezgi KARAGÖZ tarafından diyabette beslenmenin önemi,

Psikolog Leman GÜRBÜZ tarafından diyabet tanısı alan hastalarda psikolojik süreç ve hastalığı kabullenme süreci,

Diyabet Hemşiresi Yasemin GÖDEKMERDAN tarafından diyabet nedir, diyabetle yaşam önerileri ve hipoglisemi sürecinde yapılması gerekenler gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Konferans bitiminde eğitime katılan vatandaşlarımıza teşekkür belgesi takdim edildi. Vatandaşlarımız kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkânı sunan eğitimcilere ve hastane yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

• deks1.jpg
  • deks8.jpg